27. feb. 2011

Barnejakke

Jeg koser meg med strikking om dagen. Nå har jeg fått ferdig jakken jeg viste dere begynnelsen på for ei stund siden. Ble ganske så fornøyd, og tror den skal passe mottaker.

jakke

Se de søte rosettene, det var vel de som var grunnen til at jeg falt for dette mønsteret:

jakke2

Neste strikkeprosjekt blir strømper og lue som passer til jakken. Må jo ha noe å henge fingrene i mens jeg ser på VM Smilefjes

Ha en fin søndag!

23. feb. 2011

Gratulerer med dagen!

Min kusine har bursdag i dag, og her er kortet jeg laget til henne. Hun er veldig glad i å synge, så da synes jeg at notearket passet godt til henne.

kristine

Kortet er laget med “foldeteknikk”, det vil si at det er to kort som ligger hver sin vei oppå hverandre. Bildet ble ikke så bra, men det kan kanskje sees litt her:

kristine2

En enkel, men fin teknikk hvis man vil gjøre litt mer ut av et kort.

21. feb. 2011

Ferdige bryllupstakkekort

Da er endelig takkekortene ferdige, pakket og sendt oppover til Trondheim.

takkekort2

Det ble litt av en samlebåndsproduksjon. Det føltes litt som å jobbe på fabrikk, men siden det tok litt tid å få alt jeg skulle bruke i hus, fikk jeg god tid på meg og jeg rakk ikke å bli ordentlig lei.
Her ligger kortene klar til å pakkes:

takkekort

Alle arkene er fra Papirdesign. Vi har gjort et utradisjonelt valg i forhold til at det er bryllupskort, men til tross for at arkene egentlig er juleark, synes jeg det ble veldig bra. Bryllupet var tross alt i på en snøfull dag i november, og de matcher bildet inne i kortet perfekt.

Håper brudeparet blir fornøyde!

19. feb. 2011

Bursdagskort

I dag blir Bendik 6 år, og gudmor har selvfølgelig laget kort.

bendik

Det er ikke så lett å lage kort til gutter i den alderen, i alle fall ikke med stemplene mine. Jeg tror nok at Bendik har vokst fra de få guttestemplene jeg har, så det kan jo være en idè å gå til innkjøp av noe nytt. Og jammen er det lenge siden jeg har kjøpt nye stempler. Jeg tror nok jeg kan unne meg noen nå.

Ellers skal helga brukes til å gjøre ferdig takkekortene. I går fikk jeg de siste arkene jeg manglet, så nå er det bare å brette opp ermene!

God helg!

17. feb. 2011

Makroner

Jeg har som så mange andre fått smaken på franske makroner. Jeg spiste dem for første gang da jeg var i London i november, og har siden da tenkt at jeg skulle prøve å bake dem selv.
Som dere ser har jeg brukt litt tid til å mote meg opp, men nå har jeg prøvd. Og det var jammen ingen liten jobb skal jeg si dere!
Jeg fant oppskrift hos Manuela i Passion 4 baking, og satte i gang med mye ståpåvilje og god tro på meg selv og mine bakeferdigheter.

makroner

Selv om de ikke akkurat smaker sånn som de jeg fikk i London, ble de gode. Og jeg skal prøve flere ganger. Da med ferdig mandelmel. Jeg fikk ikke til å male mandlene så fine som det de skal være, og makrone ble derfor litt grove. Jeg skal også prøve meg på andre fyll. Her har jeg gjort litt om på ei sjokoladetrøffeloppskrift som jeg pleier å bruke til jul. Det ble godt det også, men jeg tror det ville vært enda bedre med et friskere fyll.

makroner2

Nå er det bare å vente på en ny anledning hvor det passer med makroner Smilefjes

14. feb. 2011

Happy Valentine!

Selv om jeg i teorien er i mot sånne dager som jeg tror at handelstanden har importert til Norge kun for å tjene penger på, er jeg i praksis veldig for valentines day. Hva er det å ikke like (hvis man ser bort fra min tidligere påstand)? Jeg liker å få gaver og blomster, jeg liker å gi gaver, jeg liker å spise middag på restaurant, jeg liker kjæresten min og jeg synes det er en god ting å bli minnet på hvor godt jeg har det.

I år liker jeg denne dagen spesielt godt. Det er nemlig første gang at jeg og kjæresten er på samme sted og kan feire den sammen. De andre årene vi har hatt sammen, har han alltid vært laaangt borte på jobb.
Så da feirer vi med brask og bram - med alt jeg har ramset opp over. Gaven til mannen i mitt liv ble lagt i en gavepose jeg har laget, men som jeg ikke har tatt bilde av.
Kortet derimot, det har jeg bilde av. Så får det bare være at fargene ble litt rare på bildet, og at kortet ble laget i full fart, og litt sånn inimellom, i de øyeblikkene jeg hadde for meg selv i går.


Håper at dere alle har en fin dag!

4. feb. 2011

Nytt strikkeprosjekt

Ja, så lenge klarte jeg å holde meg. Jeg skulle liksom bare holde på med takkekort, jeg nå. Ikke kjøpe nytt garn og ikke se på mønstre før takkekortene var ferdige...
Og her sitter jeg med et nytt prosjekt mellom hendene, uten å kunne skryte av at takkekortene er ferdige.
Jeg har ei god unnskyldning da, jeg venter nemlig på pakker fra Papirdesign og TreL, og før jeg har fått dem, kan jeg heller ikke lage ferdig takkekortene. Som jeg forøvrig er godt i gang med.
Så her går det på skinner om dagen - produktiviteten og kreativiteten er på topp. Det klør i fingrene etter å sette i gang med designeroppdrag for TreL så snart takkekortene er ferdige. Jeg krysser bare fingrene for at følelsen og lysten holder lenge denne gangen :)

Her får dere en sneakpeek av den nye strikkinga mi:
I bakgrunnen kan dere se at det har kommet nye blomsterløker i hus. Denne gangen er jeg veldig spent på hvordan blomstene som dukker opp ser ut, jeg har nemlig aldri hørt om dem før, og jeg husker ikke hva navnet var, så googling er bare å glemme. Jeg satser på at de er fine :)

2. feb. 2011

Babykjole

Endelig ble jeg ferdig med julegaven til niesa mi. Godt hun bare er et halvt år, og ikke skjønner seg på sånne ting som å forholde seg til datoer og treige tanter... Håper uansett at den passer, og at den faller i smak, både hos barn og foreldre.
Mønsteret jeg har brukt er fra Tora Frøseth design, og heter Magda.


Kjenner at det klør litt i fingrene mine etter å begynne på noe nytt, men her skal det være full fokus på takkekort en god stund framover. Så det så!