30. sep. 2011

Et hjerte av gull

Da har jeg endelig fått gjort ferdig bildet ei venninne av meg har bestillt for lenge, lenge siden. Hun har selv ønsket fargene cerise (?) og lilla. Og så fant jeg ut underveis at gull passer godt både til de fargene og til venninna mi. Så da ble det gull.

IMG_9534

Bildet er overlevert og samvittigheta mi er lettere :)

God helg!

22. sep. 2011

Skateboarder

Jeg har nok en gang funnet fram skateboard-stemplet mitt. Også denne gangen er det en nevø som har bursdag. Siden han skal få skateboard i bursdagsgave, kunne jeg jo ikke annet enn å bruke dette stemplet:

jo

Jeg laget kortet som en lomme, med slidetag:

jo2

Og bare så det er sagt – det er ikke jeg som har skrevet og tegnet på kortet, det er onkelen som har slått seg litt løs. Jeg lager kortene og han skriver på. Sånn fungerer det her i huset, i alle fall når det er hans familie som har bursdag :)

Jeg deltar i følgende utfordringer med dette kortet:
Arctic Scrapbooking: snøballkrigen
Kort o mania: utfordring nr #47 – høst
Anonyme Scrappere: utfordring #28 – gutte/herrekort
Pairdokkene: utfordring #11 – Splæsj og dæsj (strekene bak motivet har jeg malt med akrylmaling)
Sukkersøtt: utfordring #137 – Høst

20. sep. 2011

Gamle kunster

Det er lenge siden jeg har brukt symaskinen til andre ting enn å sy på kort og LO’er, men nå har jeg funnet fram gamle kunster. Jeg har lenge irritert meg over mitt manglende system på strikkepinner. Strikkepinnene mine har bodd i et gammelt, trangt pennal jeg har hatt liggende. Noe som har resultert i at jeg stadig kjøper nye pinner, fordi jeg tror at jeg ikke har den størrelsen fra før.

Nå derimot, har jeg orden i sysakene (unnskyld; strikkesakene):

strikkepinne4

Inspirert av en mappe jeg har til sølvtøy, har jeg sydd denne mappa til strikkepinnene mine. Stoffet er fra Ikea, og jeg skulle ønske jeg hadde mer av det. Egentlig ville jeg hatt stripene andre veien, men det hadde jeg ikke nok stoff til. Så da ble den som den ble. Synes i alle fall fargene er kjempefine, og kunne godt tenkt meg å sy mer i det stoffet.

strikkepinne

strikkepinne2

Jeg trodde jeg fikk en strålende idè, da jeg kom på at jeg kunne bruke stempler til å merke de forskjellige lommene med pinnenummer. Den ideen var bedre i teorien enn i praksis. Det ble litt mye blekk rundt tallene, og det synes jeg ikke ble så pent… Menmen, det duger!

strikkepinne3

Nå er jeg så fornøyd med min siste produksjon, at jeg skal legge den foran meg og se på den, mens jeg fortsetter på strikkinga mi. Min søster er fødeklar, så her er det bare å henge i!

12. sep. 2011

Guttebursdag

Vi har en hel haug med familiebursdager utover høsten, så her er det bare å henge i med kortlaginga.
Jeg har fått ferdig ett til en gutt som blir 12 – jammen ikke en enkel alder, verken når det gjelder kortlaging eller gavekjøp. Vi har bestemt oss for å gi han en tur i klatreparken i gave, så jeg skal skrive det som et gavekort, og ha det i det lille kortet på fremsiden på framsiden av det store kortet.

Hjarand

Hjarand2

Nå skal huset vaskes og ordnes, før jeg kan sette meg ned å lage flere kort :)

Jeg deltar i Cute Card Thursdays Challenge 181 – At the office med dette kortet

11. sep. 2011

Monokromatisk bursdagskort

Jeg har laget et kort til Skrappekammerets utfordring #37, hvor oppgaven var å lage et monokromatisk kort.

Lotte

Det var kjempevanskelig å ikke putte på en farge til, sånn bare for å kvikke det litt opp, men jeg klarte å la være :)

7. sep. 2011

Nytt kort fra Pion design, DT TreL

Her er det siste kortet jeg har laget fra designpakken jeg fikk av TreL. Også her er det Pion Design som er brukt, fra serien Väntan på Tomten.

fuglekort

Her har jeg brukt både forsiden og baksiden på arket Vinterfågel. Jeg har også brukt en krystallfugl fra Prima. Stjernene er trykket ut med Spellbinders-dies.

Da tror jeg det blir en stund til neste gang jeg skal lage julekort. Har en del bursdager framover, så det er bare å bytte kanal :)

6. sep. 2011

Gavepose-tutorial, et minikurs

gavepose1

Nå har jeg endelig fått laget ei forklaring på hvordan gaveposen over lages, slik jeg lovet for lenge siden. Bedre sent enn aldri, håper jeg :)

1. Kutt ett ark til størrelsen 8,5 x 11 tommer. Lag brettekanter slik som tegningen under viser. Når du har gjort det, bretter du alle kantene innover.

mal gavepose

2. Snu arket med utsiden opp. Sett en finger i det ene krysset, der pregelinjene møtes og brett hjørnet av bunnen bakover til 2,5”-linjen. Gjør det samme i alle fire hjørnene. Da skal det se slik ut (jeg har også satt på limfirkanter på dette punktet, men det kan det være greit å vente med til posen er ferdig bretta):

forklaring2

3. Snu arket med innsiden opp. Brett kantene inn på nytt:

forklaring3

forklaring4

4. Løft opp langsidene og klem inn kortsidene, slik at du får en poseform. Nå kan du også lime fast skøytene på innsiden posen. Pass på at du ikke setter firkantene for langt ned, slik at ikke posen vi åpne eller lukke seg. Se på bildet under punkt 2 for plassering av limfirkanter. Jeg har i tillegg tatt en på hver side, litt lenger ned. Du ser hvor det kan være greit å lime når posen er ferdig bretta.

forklaring5

5. Når posen er ferdig limt, kan du lage hull til å tre bånd gjennom. Jeg bruker eyelets for at hullene skal se litt finere ut.

forklaring6

6. Pynt posen, og den er ferdig!

gavepose2

Lykke til!
På denne gaveposen har jeg brukt litt andre mål. Arket har jeg kuttet til 8,5 x 12”, og jeg har lagt til en tomme på det som blir bunnen av posen. Det vil si at på langsiden, der det står 2” i midten, har jeg brukt 3”.

5. sep. 2011

Brettekort, Pion design, DT TreL

Her er enda et kort med Pion design-arkene jeg har fått fra TreL.
Det er et brettekort. Her har jeg brukt forsiden på arkene Vinterfågel og Julstjärna. Tagen kommer fra arket Tagsark. For å holde sammen kortet har jeg laget et belte i asetat.

foldekort

foldekort2

foldekort3

foldekort4


Jeg deltar i Stamptaculars Challenge # 127: The Sky is the limit med dette kortet.

4. sep. 2011

Gavepose, DT TreL

Jeg har laget en gavepose av et av Pion Design arkene jeg fikk i den siste DT pakken fra TreL:

gavepose1

gavepose2

Posen er laget av arket Julstjärna og tagen er fra arket Tagsark. Begge er fra serien Väntan på Tomten II.

Jeg har tidligere lovet at jeg skal lage en forklaring på hvordan jeg lager gaveposen. Den holder jeg på å jobbe med, så den kommer om ikke så lenge :)

Jeg deltar i Kort o manias utfordring 46 – bånd/ribbon med denne gaveposen.

Julekort med Pion, DT TreL

Jeg fikk pakke fra TreL før helga – som til min store forskrekkelse inneholdt julepapirer. Og så jeg som ikke klarer å tenke på jul før 1. desember, eller rundt der…
Vel, arkene fra Pion design var nydelige, og jeg liker jo å være en person som tar utfordringer – så i helga har jeg bretta opp armene, funnet fram litt julestemning og laget julekort.
nissekort

Med de flotte papirene var det faktisk ikke vanskelig i det hele tatt. På dette kortet har jeg brukt forsiden og baksiden av arket som heter Vinterfågel og baksiden på arket Julstjärna. Bildet kommer fra utklippsarket Tagsark. Alle papirene er i serien Väntan på Tomten II.


Jeg deltar i følgene utfordringer med dette kortet:
Papirdokkene: Utfordring #10 – Bruk to forskjellige dies/Punch
Cute Card Thursday: Challenge 180 – A Pinch & A Punch