22. des. 2007

Forklaring til hjemmelaget stempelpute

Det er flere som har spurt meg hvordan man lager stempelpute av våtservietter og re-inker, så jeg legger ut ei forklaring her!

1. Du trenger:

- Våtservietter - Re-inkere (jeg har brukt distress ink, men du kan også bruke andre typer re-inkere) - Tykt papir (jeg har brukt skisseblokka fra Nille), akvarellpapir eller kartong - Underlag, gjerne i plast (f.eks en plastpose eller voksduk) - Stempel, helst et med tykke linjer eller store flater

2. Lag stempelputa
Brett servietten i to og legg den på underlaget. Dette er viktig, både fordi fargene går gjennom servietten, og kan ødelegge underlaget, og fordi vi vil at fargene skal overførest best mulig til stemplet - og det gjør de ikke hvis de ligger i bordplata.
Når du har lagt servietten dobbelt på underlaget, har du på fargene. Drypp slik at fargene dekker et område som er litt større enn motivet. Det gjør ingen ting om ikke fargene går helt i hverandre og dekker hele området. Det kan være en fin effekt i seg selv at noe av motivet ikke får farge på seg. Jeg har fordelt fargene slik at de skal passe til stempelmotivet mitt. Nå trykker du stemplet i servietten, og stempler på arket ditt.

I en post nedenfor kan du se hvordan stempeltrykket ser ut når det er ferdig.
Lykke til!

6 kommentarer:

Hilde sa...

wow, dette har jeg aldri tenkt på!!
Så smart da!!
*legger det på minnet*

God Jul!!

Kjersti sa...

gosj så stilig! Det må jeg jammen teste ;) - jeg har jo et par reinkere stående her.... god jul til deg!

Anita Hagen sa...

Titter innom for å ønske deg og dine en fredelig og magisk jul. Måtte julenissen lete godt i sekken sin og finne gaven som ligger ditt hjerte nærmest.

Kos deg og nyt alt som nytes kan!

Juleklem fra Anita

Hege sa...

Så smart!!!! Håper du har fine romjulsdager Lene.

Klem

Inger Marie sa...

Godt nyttår til deg.
En smart ide det der...

Ha en kreativ helg!!

Klem fra Inger Marie

Irene sa...

Takk for tipset!