14. des. 2007

Amsterdam

Jeg har vært i Amsterdam, jeg!
Og nå har jeg endelig lasta opp bildene fra kameraet. Som vanlig ble speilrefleksen liggende hjemme, mens kompaktkameraet ble med på tur. Og som vanlig angrer jeg. Bildekvaliteten er jo langt fra den samme som den kunne vært med speilrefleksen. Irriterende! Jeg tror nesten bare jeg må love meg selv at det ikke skal gjentas.

Noen av bildene må jo jo vise fram likevel.
Jeg har aldri vært i Amsterdam før, og jeg må si jeg ble imponert over hvilken rolig og oversiktlig by det er. Lite stress og mye vann - en perfekt by å feriere i!
Jeg ble også imponert over alle syklene. Tenkt de hadde egne sykkelparkeringshus. I flere etasjer! Og syklene var ganske så annerledes enn de syklene vi er vant til å se her hjemme. Ganske stilig med slike gammeldagse sykler!


Og så måtte vi jo selvfølgelig på blomstermarkedet. Det var et hav av tulipaner der, enda det er vinter. Jeg kan bare forestille meg at det må være litt av en fargefest på sommeren!
Løker og knoller ble med meg hjem. Bare synd jeg ikke lenger har hage. Jeg får nye blomstene hos familie og venner heller. Og så har jeg prøvd meg på å plante en knoll inne i potte. Det blir spennende å se om det blir noe av den.
Har dere sett noe så fristende?
Allerede første kvelden gikk vi oss på en Häagen-Dazs-kafè som blandt annet serverte sjokoladefondue. Selvfølgelig måtte vi ha det! Vi fikk 18 små iskuler, med seks forskjellige smaker, og forskjellig frukt og kaker til å dyppe i sjokoladen.
Jeg lover dere - dette var verdt hele turen!Det var ikke så mye julestemning i byen enda, men alle gågatene hadde forskjellig lyspynt.
Veldig kjekt å orientere etter :)
Og så traff vi på Sinterklaas i ei bakgate.
Som vanlig når vi er på storbyferie, ble det mye gåing. Det er nå bestemt at vi aldri mer drar på tur uten å ha med skritteller, slik at vi kan få dokumentert hvor mye vi egentlig er på farta.
Såh det såh!

5 kommentarer:

Sonja sa...

Høres ut som du har hatt en fin tur! Kos deg videre i adventstiden (",)

Lene S sa...

Å det så koselig ut! :o) Jeg har svigermor og svigerinne med barn boende like ved Amsterdam. Lenge siden vi har vært der nå...det er en nydelig by!

Inger Marie sa...

Ser ut som du har hatt en kjempe flott tur til Amsterdam!!

Ha en fin helg.

Klem fra Inger Marie

Hege sa...

Nå fikk jeg lyst til å reise til Amsterdam. Flotte bilder! Håper du har det kos i førjulstiden Lene!

Klem

Stine sa...

Åh nu fikk jeg lyst på sjokolade ja! Den fonduen så jo herlig ut!
Flotte bilder fra en flott by-men neste gang du skal på tur skal jeg altså minne deg på å ta med det andre kameraet!! :)