6. sep. 2011

Gavepose-tutorial, et minikurs

gavepose1

Nå har jeg endelig fått laget ei forklaring på hvordan gaveposen over lages, slik jeg lovet for lenge siden. Bedre sent enn aldri, håper jeg :)

1. Kutt ett ark til størrelsen 8,5 x 11 tommer. Lag brettekanter slik som tegningen under viser. Når du har gjort det, bretter du alle kantene innover.

mal gavepose

2. Snu arket med utsiden opp. Sett en finger i det ene krysset, der pregelinjene møtes og brett hjørnet av bunnen bakover til 2,5”-linjen. Gjør det samme i alle fire hjørnene. Da skal det se slik ut (jeg har også satt på limfirkanter på dette punktet, men det kan det være greit å vente med til posen er ferdig bretta):

forklaring2

3. Snu arket med innsiden opp. Brett kantene inn på nytt:

forklaring3

forklaring4

4. Løft opp langsidene og klem inn kortsidene, slik at du får en poseform. Nå kan du også lime fast skøytene på innsiden posen. Pass på at du ikke setter firkantene for langt ned, slik at ikke posen vi åpne eller lukke seg. Se på bildet under punkt 2 for plassering av limfirkanter. Jeg har i tillegg tatt en på hver side, litt lenger ned. Du ser hvor det kan være greit å lime når posen er ferdig bretta.

forklaring5

5. Når posen er ferdig limt, kan du lage hull til å tre bånd gjennom. Jeg bruker eyelets for at hullene skal se litt finere ut.

forklaring6

6. Pynt posen, og den er ferdig!

gavepose2

Lykke til!
På denne gaveposen har jeg brukt litt andre mål. Arket har jeg kuttet til 8,5 x 12”, og jeg har lagt til en tomme på det som blir bunnen av posen. Det vil si at på langsiden, der det står 2” i midten, har jeg brukt 3”.

1 kommentar:

Ania sa...

Snedig, dette må jeg prøve snart! :)